Haunted House Quiz

Just how well do you know the Foxboro Jaycees haunted house? Find out by taking this quiz first posted in 2004. Answers at the end of the quiz!

1. Pauline Brown chaired “The Haunted Village” in 1998. How did she greet the crowd each night?

2. In 1999, what famous horror movie star told Lynda Walsh our haunt was better than Spooky World?

3. In 2000, in the race horse stable, Old Man Hickey’s nemesis was Mark Emery, whose character name was ___________? Mark used his gun to shoot something off the wall – what was that?

4. During the 2001 haunt, what song opened every haunt at 7:00pm?

5. What year did Spooky World arrive in Foxboro?

6. In 2000, Tom Whiffen played Colonel Lee ___________?

7. Paul Lanza was famous for playing what female guide?

8. What guide often goes by the character name of “Birdie?”

9. Name two guides who called themselves “Raven.”

10. Tom Sawran’s “mirror” scare was used in at least five of his rooms. Can you name all five?

11. Where can you find some unobtainium?

12. Where (what location) was the stargate buried before the Jaycees found it? Whose tomb was it found in?

13. Who was “the bear?”

Bonus: What gave away he was not a real bear?

14. She’s played Miss Primrose, Cassie the cheating wife and the murder victim in Psycho. Name her.

15. Who said, “Beware the Corn?”

16. There was a sign at the old hospital makeup room which indicated the bathroom. What did the sign say?

17. She’s won “best guide” so often we should name the award after her. Who is she?

18. George Gould’s pirate was named from a character in what movie?

19. Who said, “The Eyes! Follow you around!”

20. He was abducted nightly in Paul Lanza’s UFO. Who is he?

21. “Dead Man’s Bank” was the first room she chaired. Name her.

22. “Peace mission? They’re ready for war!” Who said that?

23. Dave Conti’s $4000 monster was named what?

24. Who does the best Doctor Evil impression?

25. “I am Legion and we are _________”

26. What is a GWAP?

27. In 2002, who told two people they would have to purchase tickets to the show, only to realize that the two people were chairman Derek House and assistant Kathy Brady?

28. “This is the asylum in which I hide, who ___________________?”

29. True or false, the old state hospital had a small bowling alley?

30. “As you can see,” is often the beginning of whose skit?

31. Bob Webster’s caveman was chased by a dinosaur that he called __________”

32. True story, what woman realized that the only way she could see her boyfriend in October was to work his room with him? They later married.

33. In 1999, what was the name of the ax-wielding camp counselor played by Chris Mullen?

34. Bob Webster plays a guide named Reverend Bob. Can you name another Jaycee who played a priest or holy man at the haunted house? How about one who played an Evangelist at a revival?

35. What Christmas item made its way into Dave Conti’s graveyard in 2002?

36. Where was the Pith helmet?

37. He’s been a rainforest official, a camp counselor, a mad scientist, an undertaker, and a barber. Name him.

38. When he played “Legion,” Tom Whiffen told kids he made his eyes white how?

39. Dave Reid will tell you these people have the best candy.

40. Gerry and Kenny’s room featured a refrigerator in 2004. Name another room where we used a refrigerator (hint: this one goes back a few years!)

41. He created guide training. Who is he?

42. He was a tinkerer, what you might call a traveling salesman. Name him.

43. What unusual and impressive prop did Derek House use when he guided in 1998? Hint: He used it to catch errant kids.

44. There were four references to “The DaVinci Code” in Bob Gillis and Lauren Bitar’s room in 2004. Name all four.

45. In keeping with the “Old West” theme of 2000, what replaced chain saws at the end of the tour?

46. What did the vampires in Chateau du Vampris use to simulate the blood of their victims?

47. According to Phil Wright, exactly how many pancakes DOES it take to shingle an elephant?

48. Who shaved his head in 2001 to make his character look more authentic?

49. They like to play with fire set to music. Who are they?

50. This haunted house featured attacking birds, an exorcism, and a murder in a shower.

51. Who created the Mini-Haunt concept?

52. True or false, we’ve had over 1200 visitors at the Haunted House in one night.

53. Which haunted house entrance featured a bookcase?

54. She’s played an Egyptian queen, Susie, a crazed cafeteria lady, and a bartender. Name her.

55. Who played an alien named Zowie?

56. In 2002, what aspect of Tom Whiffen and Dave Fisler’s room was so scary that some patrons steadfastly refused to enter the cabin?

57. She’s been Harmony, Pippy, and Rose the dead bride. Name her.

58. Lauren Bitar played Madame Bijou in 2004 in the haunted museum. Where else does the name “Bijou” appear at Camp Lincoln Hill?

59. What is the ideal room skit?

60. Last question. What was the one thing a guide could do at the old Payson road haunted house to immediately make EVERY room start screaming at them immediately?


ANSWERS


Just how well do you know the Foxboro Jaycees haunted house? Find out by taking this quiz first posted in 2004.Highlight the sentence after “Answer:” to see the answer!

1. Pauline Brown chaired “The Haunted Village” in 1998. How did she greet the crowd each night?

Answer: Her face was lit up by red light as the two large pumpkins to either side of her strobed. Thunder clapped and she would laugh hysterically like a mad scientist.

2. In 1999, what famous horror movie star told Lynda Walsh our haunt was better than Spooky World?

Answer: Kane Hodder

3. In 2000, in the race horse stable, Old Man Hickey’s nemesis was Mark Emery, whose character name was ___________? Mark used his gun to shoot something off the wall – what was that?

Answer: “Black Mark.” He shot a pan off the wall.

4. During the 2001 haunt, what song opened every haunt at 7:00pm?

Answer: The National Anthem; this was less than a month after 9/11. (“Time Warp” is also correct as we played that while the crowd gathered in line)

5. What year did Spooky World arrive in Foxboro?

Answer: 1999

6. In 2000, Tom Whiffen played Colonel Lee ___________?

Answer: Johnson.

7. Paul Lanza was famous for playing what female guide?

Answer: Mrs. Penderghastly (also called Widow Penderghastly).

8. What guide often goes by the character name of “Birdie?”

Answer: Jane Webster.

9. Name two guides who called themselves “Raven.”

Answer: Bob Gillis and Laureen House.

10. Tom Sawran’s “mirror” scare was used in at least five of his rooms. Can you name all five?

Answer: 1. Saloon in Old England-1993, 2-Saloon in the old west-2000, 3-Theater-1994, 4-Stagecoach-199?, 5-Unobtanium mine-2001. 6-Walpole Mall-2005.

11. Where can you find some unobtainium?

Answer: In the mine, 2001.

12. Where (what location) was the stargate buried before the Jaycees found it? Whose tomb was it found in?

Answer: It was found on Foxboro Common in the tomb of the great dead king, Inky-Minky.

13. Who was “the bear?”

Answer: Keith Magovern.

Bonus: What gave away he was not a real bear?

Answer: His very visible wristwatch.

14. She’s played Miss Primrose, Cassie the cheating wife and the murder victim in Psycho. Name her.

Answer: Sandy Smith.

15. Who said, “Beware the Corn?”

Answer: Chris Mullen.

16. There was a sign at the old hospital makeup room which indicated the bathroom. What did the sign say?

Answer: “Pee Place.” / Danger Combustible Gas

17. She’s won “best guide” so often we should name the award after her. Who is she?

Answer: Tami Comeau.

18. George Gould’s pirate was named from a character in what movie?

Answer: “The Princess Bride.” He was “The Dread Pirate Wesley.” The character of Wesley in the movie called himself “The dread pirate Roberts” because “Dread Pirate Wesley” didn’t sound very intimidating.

19. Who said, “The Eyes! Follow you around!”

Answer: Derek House in his portrait gallery.

20. He was abducted nightly in Paul Lanza’s UFO. Who is he?

Answer: Brendan Pentilla.

21. “Dead Man’s Bank” was the first room she chaired. Name her.

Answer: Niki Mellish.

22. “Peace mission? They’re ready for war!” Who said that?

Answer: Paul O’Sullivan and Mark Emery, aboard the Starship Enterprise, 2001.

23. Dave Conti’s $4000 monster was named what?

Answer: Ultimate Evil.

24. Who does the best Doctor Evil impression?

Answer: Phil Wright.

25. “I am Legion and we are _________”

Answer: Many.

26. What is a GWAP?

Answer: First coined by the famous Bitar-Gillis team, a “GWAP” (or “G.W.A.P” is a (G)roup (W)ithout (A) (P)ulse — They are the patrons who walk through the Haunted House and show no signs of life whatsoever. They do not react in any way to anything, and walk through the house as if they were waiting in line at the RMV. They are so without emotion that we wonder if they are alive, if they even have a pulse, hence the term, Group Without A Pulse.

27. In 2002, who told two people they would have to purchase tickets to the show, only to realize that the two people were chairman Derek House and assistant Kathy Brady?

Answer: Linda Magovern.

28. “This is the asylum in which I hide, who ___________________?”

Answer: Let you clowns inside? (Tom Whiffen’s “clown” room)

29. True or false, the old state hospital had a small bowling alley?

Answer: True.

30. “As you can see,” is often the beginning of whose skit?

Answer: Ken Wills.

31. Bob Webster’s caveman was chased by a dinosaur that he called __________”

Answer: Da Kruga.

32. True story, what woman realized that the only way she could see her boyfriend in October was to work his room with him? They later married.

Answer: Yvonne Carl; she later married Gerry McNamara.

33. In 1999, what was the name of the ax-wielding camp counselor played by Chris Mullen?

Answer: Stewart.

34. Bob Webster plays a guide named Reverend Bob. Can you name another Jaycee who played a priest or holy man at the haunted house? How about one who played an Evangelist at a revival?

Answer: Paul Lanza played Father Damien in the Exorcist skit. Mark Emery and Bob Hickey in the tent revival.

35. What Christmas item made its way into Dave Conti’s graveyard in 2002?

Answer: Statues from the Common Nativity set.

36. Where was the Pith helmet?

Answer: In the swamp, 2003.

37. He’s been a rainforest official, a camp counselor, a mad scientist, an undertaker, and a barber. Name him.

Answer: Ken Wills.

38. When he played “Legion,” Tom Whiffen told kids he made his eyes white how?

Answer: He bleached them.

39. Dave Reid will tell you these people have the best candy.

Answer: Strangers.

40. Gerry and Kenny’s room featured a refrigerator in 2004. Name another room where we used a refrigerator (hint: this one goes back a few years!)

Answer: Sweeney Todd’s wife (1993), Haunted Museum Dining Hall (1995)

41. He created guide training. Who is he?

Answer: Bob Webster

42. He was a tinkerer, what you might call a traveling salesman. Name him.

Answer: Kevin Coleman in the “Haunted Village”

43. What unusual and impressive prop did Derek House use when he guided in 1998? Hint: He used it to catch errant kids.

Answer: A huge butterfly net.

44. There were four references to “The DaVinci Code” in Bob Gillis and Lauren Bitar’s room in 2004. Name all four.

Answer: Besides that the room is a museum, the room features the Mona Lisa and three clues from the book: “Oh Lame Saint, O Draconian Devil,” “PS Find Robert Langdon” and “Hiterto shall thou go and no further.”

45. In keeping with the “Old West” theme of 2000, what replaced chain saws at the end of the tour?

Answer: Hand Saws. THEN the chainsaws came out!

46. What did the vampires in Chateau du Vampris use to simulate the blood of their victims?

Answer: Strawberry Syrup.

47. According to Phil Wright, exactly how many pancakes DOES it take to shingle an elephant?

Answer: 32 (or 31), because that’s the number of flavors at Baskin-Robbins.

48. Who shaved his head in 2001 to make his character look more authentic?

Answer: Paul Lanza.

49. They like to play with fire set to music. Who are they?

Answer: Jett Pirtle and Fish Giannelli

50. This haunted house featured attacking birds, an exorcism, and a murder in a shower.

Answer: Haunted Hollywood, 1994.

51. Who created the Mini-Haunt concept?

Answer: Yvonne McNamara

52. True or false, we’ve had over 1200 visitors at the Haunted House in one night.
Answer: True: 1233 in 1996 in one night, and 1273 in one night in 1998.

53. Which haunted house entrance featured a bookcase?
Answer: The haunted university, 1997.

54. She’s played an Egyptian queen, Susie, a crazed cafeteria lady, and a bartender. Name her.
Answer: Lynda Walsh

55. Who played an alien named Zowie?
Answer: Sue Gillis

56. In 2002, what aspect of Tom Whiffen and Dave Fisler’s room was so scary that some patrons steadfastly refused to enter the cabin?
Answer: The room was a funhouse with clowns, and the patrons were terrified of clowns. The patrons saw the huge clown face and refused to enter. We needed to walk them around.

57. She’s been Harmony, Pippy, and Rose the dead bride. Name her.
Answer: Monica Rigamonti.

58. Lauren Bitar played Madame Bijou in 2004 in the haunted museum. Where else does the name “Bijou” appear at Camp Lincoln Hill?
Answer: On a large sign above the door on the small cabin next to Gerry McNamara’s cabin–the same cabin the bear came out of.

59. What is the ideal room skit?
Answer: “Boo. Get out.”

60. Last question. What was the one thing a guide could do at the old Payson road haunted house to immediately make EVERY room start screaming at them immediately?

Answer: Turn on a flashlight or wear too much glow makeup.

Print Friendly, PDF & Email
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

All site content copyright © 1997-2020 Foxboro Jaycees, US Junior Chamber. Foxboro Jaycees, PO Box 169, Foxboro, Mass. 02035. 508-203-1JCS (508-203-1527)
Site best viewed with Latest Versions of Chrome, Firefox, or Internet Explorer Version 11 or higher (IE 9 or lower will not display correctly)

E-Mail Webmaster





Friends of WhoFish.Org